Timișoara: The Value of Second Chances - ediția a doua

Nu există comentarii
Moderator: Cristian Onețiu, antreprenor, autor și business mentor

Cristian Onețiu are 15 ani de experiență în antreprenoriat, timp în care a pornit businessuri a căror cifră de afaceri ajunge la 100 de milioane de euro. De patru ori însă a luat-o de la capăt. Este mentor pentru zeci de antreprenori și consultant strategic pentru companii internaționale. O parte dintre poveștile și recomandările sale se regăsesc în cele două cărți pe care le-a publicat, Start în Antreprenoriat şi GPS Business.

Eusediu Margasoiu, Specialist în Marketing, Fondator The Network

După 15 ani în care a dus marketingul Pepsi România la cel mai înalt nivel, Eusediu Margasoiu a fondat The Network. Din 2008, împreună cu partenera sa Cristina Gheorghe, sprijină dezvoltarea a peste 20 de companii. Este specializat în formularea și implementarea de strategii de business și marketing, planificare strategică, poziționare și arhitectură de brand etc. Margasoiu este membru al Romanian Business Leaders și predă ’Blue Ocean Strategy Simulation’ la Școala IAA

Rudolf Vizental este CEO al CIT Resources, parte din CITR Group

A fost pe rând Managing Partner al CITR, liderul pieței de insolvență din România, iar apoi CEO al CIT Restructuring, cea de a treia companie a grupului, orientată pe restructurări de business în afara insolvenței. Începând cu anul acesta, urmărește obiectivele de investiții ale grupului, conducând CIT Resources. Are o experiență de peste nouă ani în activități de restructurare și de alți cinci ani în domeniul bancar. A absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității de Vest Timișoara, specializarea Finanțe și Credite și a urmat un MBA în cadrul Conservatoire National des Arts et Métiers (CNAM) Paris și INDE.

Adrian Bădescu, antreprenor, owner Medicis Timișoara

Este asociat și manager în Clinicile Medicis Timișoara, principalul furnizor de servicii medicale corporate de pe zona de vest a României, cu peste 500 de companii client și peste 50.000 de abonați permanenți. Adrian Bădescu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara și două programe de master în sănătate și management. Are o diplomă în management/MBA și un certificat EMPRETEC în antreprenoriat, eliberat de UNCTAD. E reprezentant al ”The Entrepreneurship Academy” Holland și finalist al competiției ”The Entrepreneur of The Year 2015”, organizat sub patronajul Ernst&Young. Născut și educat în Banat, interesele și pasiunile sale depășesc domeniul sănătății spre zona de IT, online și media. În business crede în consecvență, în dedicație, în viziune, în parteneriat și, mai ales, în respectarea cuvântului dat.

Andrea Telegdi, antreprenor, consultant senior HR AIMS Timișoara

Pe parcursul experienţei sale de 22 ani în consultanță, Andrea a gestionat numeroase proiecte în training, evaluare de competențe pentru manageri și non-manageri (centre de evaluare și dezvoltare), evaluări 360 de grade, studii de compensații și beneficii (AIMS SalaryMap), audit de resurse umane, proiecte de cultură organizațională, recrutare și selecție pentru poziții manageriale. În multe dintre proiectele de dezvoltare individuală, de grup şi organizaţională pe care le-a condus, a folosit instrumente certificate, precum: Life Styles Inventory™, Group Styles Inventory™, Organizational Culture and Effectiveness Inventory™, Leadership Impact™, toate dezvoltate de Human Synergistics International, SDI (Strengths Deployment Inventory), Thomas International Management System. Andrea este absolventă de Științe Economice (Relații Internaționale) și a obținut o certificare în resurse umane oferită de Seneca College of Applied Arts.

Elena Lăslean, antreprenor, fondator Ellis

Povestea brand-ului Ellis a început în urmă cu 25 de ani, în faţa unei maşini de cusut, unde o tânară economistă visa cu ochii deschişi la lumea fascinantă a modei. A cusut întâi haine pentru copii, apoi a diversificat treptat produsele iar acum o îmbracă pe soția Președintelui României, Carmen Iohannis. Pioniera modei românești postdecembriste, Eli Lăslean, țese în atelierele sale o poveste antreprenorială de success, expusă în showroom-urile din Arad și București. Designerul preferat al primei doamne s-a născut în Arad, a absolvit studii economice, a avut curajul de a schimba macazul spre business într-o perioadă dificilă și a depășit, cu tact, clasicele bariere de creștere ale antreprenorul român.

Florentin Banu, antreprenor, proprietar BanuInvest

Fost campion român la badminton, este autorul a două mari brand-uri pe piaţa românească: Joe (achiziționat ulterior de Nestle, producător mondial din industria alimentară) şi lanţul de supermarket-uri Artima (vândut concernului polonez PEF Investment, în martie 2005, devenind ulterior lanţul de supermarket-uri „Carrefour”). Omul de afaceri timișorean se concentrează, în prezent, pe susținerea celor trei business-uri pe care le deține. Împreună cu fratele său, controlează, prin intermediul grupului Banuinvest, trei afaceri – Banuconstruct (dezvoltarea și construirea de imobiliare în Timișoara), Banusport (un complex sportiv dezvoltat în Timișoara) și Interpart Production (afacere cu mase plastice și matrițe, în special pentru industria auto).