Casa de Insolvență Transilvania, administrator judiciar al Alia Imobiliaria

Nu există comentarii

București, 27 februarie 2012 - Casa de Insolvență Transilvania, liderul pieței de insolvență din România, a fost numită administrator judiciar în procedura de insolvență a dezvoltatorului imobiliar Alia Imobiliaria.

Instanța Tribunalului București a admis cererea de deschidere a procedurii de insolvență în cazul Alia Inmobiliaria, după ce compania a intrat în procedura concordatului preventiv la începutul acestui an. În perioada următoare specialiștii Casei de Insolvență Transilvania, alături de conducerea companiei, vor lucra pentru a găsi cel mai potrivit plan de reorganizare care să permită Alia Imobiliaria continuarea activității.

“Imobiliarele și construcțiile sunt două dintre domeniile ce au resimțit cel mai puternic efectele crizei economice. Tocmai de aceea înregistrăm multe intrări în insolvență în rândul dezvoltatorilor imobiliari. Insolvența în cazul Alia Imobiliaria este o oportunitate, care va permite reorganizarea activității companiei pentru a continua activitatea și pentru a rămâne în continuare un jucător economic important” a declarat Andreea Anghelof, Managing Partner al CITR.

Alia Imobiliaria, parte a grupului spaniol Alius, a finalizat în 2010 complexul imobiliar Alia Apartments din București. Compania își va continua activitatea curentă, respectiv valorificarea aparatmentelor construite, fără ca acest lucru să fie influențat de deschiderea procedurii de insolvență.

Despre Casa de Insolvență Transilvania

CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA este unul dintre cei mai importanți practicieni în insolvență din România și acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de 90 de specialiști, 30 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 500 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

Casa de Insolvență Transilvania este societatea corespondentă a societății civile de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.