Doi români la conducerea celui mai important for european dedicat insolvenței – Insol Europe

Nu există comentarii

București, februarie 2017. Radu Lotrean (Asociat Fondator al CITR) și Niculina Șomlea (Consilier Juridic CITR) au fost numiți pentru a ocupa funcțiile de Președinte, respectiv Coordonator de Evenimente al celui mai important for european dedicat insolvenței – INSOL Europe.

Radu Lotrean este primul președinte român al organizației și va prelua mandatul de la Steffen Koch la începutul lunii octombrie a acestui an. Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, acesta este asociat fondator al CITR și absolvent al Universității Babes-Bolyai din Cluj, Facultatea de Drept. Parcursul său în cadrul Insol Europe a început în 2006, iar în 2016 a primit mandatul de Vicepreședinte, din nou fiind primul român care a ocupat această funcție în cei 35 de ani de existență ai organizației.

„Schimbul de informații cu țări care au o tradiție a procedurilor de insolvență de succes nu poate aduce decât beneficii practicienilor din România, unde, în ceea ce privește antreprenorii, încă ne confruntăm cu o cultură anti-eșec, o cultură care vede insolvența ca pe un sfârșit. Poziția de Președinte al Insol Europe îmi va permite să continui misiunea asumată și la nivelul CITR Group, aceea de a schimba percepții, de a educa și de a însăntoși mediul de business românesc. O felicit și pe colega mea, Niculina Șomlea, care s-a remarcat prin abilitățile de management și de comunicare, crescând, astfel, reprezentativitatea României în rândul funcțiilor cheie din INSOL Europe ”, a declarat Radu Lotrean, Asociat Fondator CITR și Președinte Insol Europe.

Niculina Șomlea va fi responsabilă pentru coordonarea tuturor evenimentelor organizate de forul european al practicienilor în insolvență începând din luna mai a anului 2018. Numirea sa a avut loc în urma votului membrilor din comitetul țărilor est-europene, cel mai mare grup de lucru al forului. Aceasta este consilier juridic în Departamentul de Pregătire Profesională al CITR Cluj din anul 2013, contribuind la pregătirea profesională a specialiștilor CITR și desfășurând programele de audit intern ale companiei. A absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității Babeș-Bolyai și a obținut diploma de masterat în Dreptul Afacerilor în cadrul Universității Panthéon-Assas din Paris.

Fondată în 1981, INSOL Europe este cea mai importantă organizație din domeniu, cu peste 1.150 de membri, practicieni cât și contabili, avocați, judecători și profesori din 48 de țări. Membră a grupului INSOL International, care reunește peste 9,000 de profesioniști implicați, INSOL Europe reprezintă o platformă de networking în vederea unei colaborări eficiente la nivel european.

Despre CITR

CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 200 de milioane de euro în ultimii 3 ani.

Cu o experiență de peste 15 ani, societatea a fost fondată cu obiectivul insănătoșirii companiilor în dificultate și a reintegrării acestora în circuitul economic, prin mecanisme inovatoare de reorganizare.

CITR e mai aproape de clienți prin cele 9 filiale din toată țara, oferă soluții personalizate prin cei peste 120 de specialiști din echipele pluridisciplinare de caz și susține antreprenorii în dificultate cu expertiză complexă, dobândită în urma gestionării a peste 850 de dosare din toate domeniile de business.

CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.