Casa de Insolvență Transilvania a fost confirmată ca administrator judiciar al ROMSTRADE

Nu există comentarii

București, 13 martie 2013 - Casa de Insolvență Transilvania, liderul pieței de insolvență din România, a fost confirmată de către creditori ca administrator judiciar în procedura de insolvență a SC Romstrade SRL. 

Instanța Tribunalului Giurgiu a admis cererea de deschidere a procedurii de insolvență în cazul Romstrade SRL, cerere depusă de către creditori. A urmat o perioadă în care specialiștii Casei de Insolvență Transilvania au făcut, într-un timp record, toate demersurile necesare pentru a stabiliza acest business mamut și pentru a îl putea diagnostica în mod corespunzător. CITR a alocat pentru acest proiect cea mai numeroasă  echipă angrenată de un practician în insolvență, formată din specialiști în management de criză, în analiză financiară, avocați, experți contabili, specialiști HR, specialiști gestiune patrimoniu și marketing.  

„În ultimele trei luni am lucrat pentru a determina cât mai exact cauzele care au dus la insolvența Romstrade și pentru a stabili corect punctele tari și slabe ale companiei în acest moment. Munca echipei a fost apreciată de creditorii societății care au votat într-o proporție foarte mare, 87,86 din totalul creanțelor prezente, numirea noastră ca administrator judiciar. Provocarea cea mai mare însă abia acum începe. Pe lângă atributele specifice de practician în insolvență, judecătorul ne-a împuternicit și cu conducerea în totalitate a activității companiei, situație în care acționăm, practic, ca un manager de criză în adevăratul sens al cuvântului.”, a declarat Andrei Cionca, asociat fondator al CITR.

Casa de Insolvență Transilvania a lansat în 2012 serviciul de turnaround management – manager de criză – pentru companiile în dificultate. Managementul de criză este capabil să inverseze trendul pe care îl urmează compania, prin măsuri specifice activității de restructurare, sporind astfel șansele de redresare ale acesteia. 

Despre Casa de Insolvență Transilvania

CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA este unul dintre cei mai importanți practicieni în insolvență din România și acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de peste 100 de specialiști, 35 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 650 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: real estate, construcții, agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

Casa de Insolvență Transilvania este societatea corespondentă a societății civile de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.