Proges subject to judicial restructuring

There are no comments

București, 10 iulie 2012 – Tribunalul Oradea a numit Casa de Insolvență Transilvania (CITR), liderul pieței de insolvență din România, administrator judiciar al Proges, unul dintre principalii importatori și distribuitori de materiale pentru amenajări interioare. Instanța a aprobat cererea companiei de intrare în reorganizare judiciară.

Cauzele principale pentru care s-a luat decizia cererii insolvenței sunt reducerea sau anularea limitelor de credit furnizate de companiile de asigurări furnizorilor, recuperarea cu mare întârziere a banilor din piaţă, reducerea vânzărilor pe fondul crizei economice, dar în special creșterea ponderii creanțelor litigioase (foarte multe firme de construcții sau clienți revânzători au intrat la rândul lor în insolvență).

”Toate acestea sunt caracteristici generale ale mediului de afaceri în această perioadă și au ca efect lipsa lichidităţilor, făcând imposibilă achitarea datoriilor companiei. Este ceea ce s-a întâmplat și în cazul Proges. Tocmai de aceea credem că implementând un plan de reorganizare adecvat vom reuși să readucem compania pe profit, iar Proges va fi în continuare un important jucător economic”, a declarat Radu Lotrean, Coordonatorul Departamentului de Ofertare al Casei de Insolvență Transilvania.

Managementul Proges își exprimă încrederea că, alături de Casa de Insolvență Transilvania, va continua procesul de restructurare a activității companiei, având ca principal scop ieșirea cât mai rapidă din starea de reorganizare judiciară. Strategia de dezvoltare şi extindere a activităţii comerciale pe piaţa românească va continua conform planurilor, vizând reducerea costurilor operaționale într-un mod sustenabil, dar mai ales creșterea vânzărilor și îmbunătățirea profitabilității.

Proges este principalul distribuitor al materialelor pentru amenajări interioare, parchet laminat, parchet masiv și stratificat, mochetă, covoare, pardoseli PVC, uși de interior, perdele, draperii și tapet. Proges are 25 de magazine și centre logistice, precum si o rețea de peste 1000 de clienți revânzători pe tot teritoriul țării.

Despre Casa de Insolvență Transilvania

CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA, liderul pieței de insolvență din România, acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de 80 de specialiști, 15 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 400 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

Casa de Insolvență Transilvania este societatea corespondentă a societății civile de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.