The restructuring plan proposed by Transylvania Insolvency House was approved by the creditors of Mondex Sibiu

There are no comments

București, 22 martie 2012 – Creditorii Mondex Sibiu au aprobat planul de reorganizare propus de Casa de Insolvență Transilvania pentru compania aflată în insolvență. Din cele 5 grupe de creditori înscrise în tabelul de creanțe, 4 au votat favorabil. Pentru implementarea planului s-au pronunțat inclusiv furnizorii chirografari, cei care au creditat societatea pe baza unui act sub semnătură privată, deși acestora nu li se distribuie nicio sumă prin planul de reorganizare propus. Singura categorie care a refuzat propunerea de reorganizare făcută de Casa de Insolvență Transilvania este reprezentată de creditorii bugetari.   

”Este îmbucurător că furnizorii, deși nu primesc distribuiri, au votat alături de creditori menținerea în activitate a companiei, ca nucleu funcțional. Prin implementarea planului de reorganizare propus, aceasta va rămâne în continuare contribuabil la economie prin păstrarea locurilor de muncă și plata taxelor la bugetul de stat. Este un semn încurajator de responsabilitate față de companie și angajații săi”, a declarat Rudolf Vizental, managing partner Casa de Insolvență Transilvania.

Mondex Sibiu a intrat în insolvență în august 2009, când Tribunalul Sibiu a admis cererea formulată de companie pentru deschiderea procedurii generale de insolvență. Compania este unul dintre principalii producători de șosete și ciorapi fini din România. A fondată în 1927, și privatizată în 1997 prin metoda MEBO (cumpărarea de acțiuni de către angajați).

Despre Casa de Insolvență Transilvania

CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA este unul dintre cei mai importanți practicieni în insolvență din România și acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de 90 de specialiști, 30 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 500 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

Casa de Insolvență Transilvania este societatea corespondentă a societății civile de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.