CITR manages to convince Selina creditors to grant new loans

There are no comments

București, august 2015; Aflată în insolvemță din luna iunie 2015, Selina SRL își va onora contractele și își va duce la bun sfărșit lucrările începute. Acest lucru este posibil datorită eforturilor depuse de către administratorul judiciar CITR (fosta Casa de Insolvență Transilvania), care a reușit să îi convingă pe creditori să acorde societății noi împrumuturi cu ajutorul cărora să își poată continua activitatea comercială în mod obișnuit.

Cazul Selina este un exemplu rar în procedurile de insolvență, când creditorii acceptă să crească gradul de îndatorare a unei societăți aflate în insolvență, permitându-i, astfel, să își continue activitatea curentă. Ca și rezultat al dialogului între CITR și băncile creditoare, acestea au înțeles că numai prin girarea în continuare de fonduri vor reuși să își recupereze creanța inițială, dar și sumele nou acordate. În consecință, societatea Selina SRL, printr-o procedură corectă de comunicare cu creditorii săi și monitorizarea atentă a costurilor, a reușit să acceseze noi credite acordate pentru lucrările deja contractate, stabilind condiții stricte de achitare a cheltuielilor directe și indirecte.

Înființată în anul 1991 sub forma unei societăți comerciale cu răspundere limitată, societatea Selina SRL are ca obiect de activitate construcțiile civile și industriale. Ulterior, serviciile societății au fost diversificate prin lărgirea obiectului de activitate sub grupul Selina, ajungând ca, în anul 2012, să figureze în top 50 constructori din România, conform unui studiu realizat de ZF Corporate și Coface România.

În prezent, societatea are 558 de angajați și contracte importante de lucrări în derulare, printre cele mai importante fiind: reabilitarea tronsonului Soimus – Brad DN 76, reabilitarea și extinderea Palatului de Justiție Oradea și modernizarea tronsonului Marchita – Tâșnad DJ 191. Cele două bănci creditoare ale societății sunt Banca Transilvania S.A și Unicredit Țiriac Bank S.A., împrumuturile pe care Selina SRL le-a contractat ajungând la aproximativ 31.000.000 lei.

Cauza principală a declanșării stării de insolvență o reprezintă condițiile macroeconomice dezavantajoare ale pieței, în contextul în care există o absorbție lentă a fondurilor europene alocate investițiilor publice, un nivel redus al sumelor alocate de autoritățile publice pentru proiectele de investiții, lacune legislative, o competiție acerbă pe piață și incapacitatea administrației local și centrale de a implementa cu succes proiectele cu finanțare europeană.

Despre CITR

CITR, liderul pieței de insolvență din  România, acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de peste 110 de specialiști, 40 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, CITR a gestionat procedura insolvenței a peste 750 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

CITR este parte a CITR Group, un grup de societăți specializat în identificarea de soluții personalizate pentru însănătoșirea companiilor.