Transylvania Insolvency House becomes CITR, part of the CITR Group

There are no comments

București, aprilie 2014 - Casa de Insolvență Transilvania, liderul pieței de insolvență din România, își schimbă numele și identitatea vizuală și devine CITR, parte a CITR Group, un grup de companii cu experiență în soluționarea situațiilor de criză economică a societăților aflate în dificultate.

Cu o experiență de 14 ani în practica insolvenței, conducerea și angajații CITR și-au dezvoltat o expertiză solidă în soluționarea situațiilor de criză economică și financiară a companiilor aflate în distress, în cele peste 750 de proceduri gestionate. CITR are astăzi capacități și specializări ce depășesc domeniul practicii insolvenței. Astfel, începând cu aprilie 2014, din CITR se desprinde o echipă specializată în restructurări de business în afara procedurii insolvenței și ia ființă CIT Restructuring, parte a CITR Group, companie specializată în business restructuring out of court (restructurări de business în afara procedurii insolvenței). Noua companie va fi condusă de Rudolf Vizental, anterior Managing partner al Casei de Insolvență Transilvania.

CITR Group, care ia ființă odată cu rebrandingul CITR și lansarea CIT Restructuring este primul grup de firme de pe piața de insolvență din România ce se concentrează pe găsirea de soluții pentru companiile aflate în dificultate economică și financiară, indiferent de stadiul evoluției acestora.

Alături de CITR și de CIT Restructuring, din CITR Group va mai face parte CIT Resources, un fond de investiții menit să găsească soluții de finanțare pentru companiile aflate în dificultate economică și oportunități de investiții pentru investitorii români și străini care caută business-uri viabile pe piața românească. 

”Piața insolvenței din România s-a maturizat, iar eforturile noastre din ultimii ani de a educa mediul de business încep să se concretizeze, pentru că managerii văd din ce în ce mai devreme semnele dificultăților economice ale propriilor companii și aleg, acolo unde este posibil, restructurarea în afara insolvenței. Noi, la rândul nostru, nu mai suntem doar o societate de practicieni în insolvență. Suntem o echipă de peste 100 de persoane cu experiență și expertiză vastă în soluționarea impasurilor companiilor. Experiența acumulată în proiectele administrate de Casa de Insolvență Transilvania ne-a ajutat să identificăm trei zone în care putem extinde ajutorul pe care îl oferim companiilor pentru a reveni însănătoșite în circuitul economic. CITR va continua să asiste companiile aflate în procedura insolvenței, în timp ce CIT Restructuring le va ajuta să depășească dificultățile în afara procedurii. Experiența ultimilor ani ne-a arătat că este nevoie de un fond de investiții care să sprijine companiile, în condițiile unei finanțări anevoioase și a unei lipse de lichidități pe piață”, a declarat Andrei Cionca, Președinte al CITR Group

CITR Group va fi coordonat de Andrei Cionca în calitate de Președinte. Cele trei companii ale grupului vor funcționa independent, acoperind nevoi complementare. CITR, societatea de practicieni în insolvență va fi condusă de o echipă managerială formată din Andrei Cionca, CEO, Radu Lotrean, Managing partner, Andreea Cionca-Anghelof, Managing Partner și Vasile Godîncă-Herlea, Managing partner. CITR este prezentă cu 8 filiale în țară în București, Cluj, Brașov, Bihor, Timiș, satu Mare, Sibiu și Ilfov, are 110 specialiști în practica insolvenței, dintre care 40 de practicieni, 10 echipe de caz multidisciplinare formate din analiști financiari, avocați, juriști, economiști, specialiști în marketing, experți contabili, specialiști în vânzări și auditori.

CIT Restructuring, compania specializată în restructurări de business în afara insolvenței va fi condusă de Rudolf Vizental în calitate de Asociat Coordonator. Compania are o echipă de 6 specialiști în restructurare, specializați în analiză financiară, diagnoză și planing strategic. Membrii echipei CIT Restructuring au experiență între 5 și 8 ani în reorganizări de business și au coordonat zeci de proiecte de succes în cadrul CITR. Rudolf Viezental a coordonat echipa de restructurare a Cemacon, producătorul român de cărămizi care a reușit rstructurarea unui pachet de credite de aproximativ 30 milioane de euro, salvând astfel compania. 

CIT Resources va fi condus de Andrei Cionca, în calitate de președinte. Fondul este primul din România specializat în investiții în business-uri în distress.

Despre CITR Group

CITR Group este un grup de companii cu experiență în soluționarea situațiilor de criză economică a societăților aflate în dificultate.
Din CITR Group fac parte CITR, liderul pieței de insolvență din România, companie ce administrează societățile aflate în procedura judiciară, CIT Restructuring, care asistă business-urile în depășirea dificultăților economice în afara procedurii insolvemței și fondul de investiții CIT Resources, specializat în investiții în companii în distress. Grupul înglobează experiența acumulată în 14 ani de practică a reorganizărilor de business de către specialiștii Casei de Insolvență Transilvania.