Expertiza CITR în sectorul construcțiilor crește. Șanse de reorganizare pentru DELTA A.C.M.

Nu există comentarii

București, 6 iunie 2019DELTA Antrepriză Construcții Montaj 93 SRL, cunoscută ca DELTA A.C.M., unul dintre cei top 10 constructori de infrastructură din România conform cifrei de afaceri[1] intră în portofoliul CITR. Procedura a fost deschisă pe 30 mai, când instanța a desemnat CITR în calitate de administrator judiciar provizoriu.

Insolvența companiei a survenit pe fondul întârzierii demarării unor contracte de lucrări și a efectelor rezultate din începerea executărilor silite de către furnizori.

Aurel Podariu, Senior Partner CITR: „DELTA A.C.M. are perspective pentru reorganizare, procedură pe care o vizăm în gestionarea insolvenței. Înțelegem rolul de lider al companiei în sectorul construcțiilor de infrastructură și suntem pregătiți să gestionăm provocările unei piețe impredictibile, cu întârzieri care tergiversează lucrările. Avem soluții  pentru stabilizarea societății din punct de vedere financiar, vom efectua o analiză a contractelor, iar împreună cu reprezentanții DELTA, vom propune un plan de acțiune care să revitalizeze compania. Avem în vedere un plan de reorganizare viabil, care să conducă la redresare și la păstrarea know how-ului organizației.”

Următoarele termene în procedura insolvenței constructorului sunt: depunerea declarației de creanțe, până pe 15.07.2019, depunerea tabelului preliminar de creanțe, pe 05.08.2019 și prima adunare a creditorilor, programată pe 12.08.2019.

În prezent, CITR administrează peste 20 de societăți din domeniul construcțiilor, care cumulau, conform bilanțului depus la data deschiderii procedurilor de insolvență, o cifră de afaceri de aproximativ 400 mil. euro și aveau un numar de aproximativ 9.000 de angajați.

Despre DELTA ACM

DELTA A.C.M. este o companie privată cu peste 25 ani de experiență în domeniul construcțiilor și ingineriei, fiind orientată spre dezvoltarea de proiecte de anvergură pentru clienți din domeniul public și privat. Compania asigură soluții personalizate și complet integrate de gestionare a lucrărilor de construcții, dispunând de competențe ce acoperă nevoi complexe ale beneficiarilor.

Despre CITR

CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani. Cu o experiență de aproape 20 ani, societatea a fost fondată cu obiectivul însănătoșirii companiilor în dificultate și a reintegrării acestora în circuitul economic prin mecanisme inovatoare de reorganizare.

CITR este aproape de clienți prin cele zece birouri din toată țara, oferă soluții personalizate prin cei peste 150 de specialiști din echipele pluridisciplinare de caz și susține antreprenorii în dificultate cu expertiză complexă, dobândită în urma gestionării a peste 950 de proiecte din toate domeniile de business. În plus, gestionează cea mai complexă platformă de vânzări în insolvență, sales.citr.ro.

CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.

Mai multe informații despre CITR găsiți aici: www.citr.ro

 

Contact presă:  Ana-Ilinca Macri, ilinca.macri@citr.ro