Un brand românesc este pregătit să reintre sănătos în economie. Afacerile cu lactate ale companiei Lactag au crescut cu 43% încă din primul trimestru al planului de reorganizare a companiei

Nu există comentarii

CITR: Un brand românesc este pregătit să reintre sănătos în economie. Afacerile cu lactate ale companiei Lactag au crescut cu 43% încă din primul trimestru al planului de reorganizare a companiei

 

București, 8 noiembrie 2018 – Cifra de afaceri a procesatorului de lapte Lactag a crescut cu 43% față de luna septembrie a anului precedent, în timp ce numărul de litri de lapte procesat s-a dublat. După doi ani de rezultate negative, în 2018, odată cu trecerea în etapa de reorganizare a companiei, linia de business de procesare lactate a înregistrat EBITDA pozitiv cumulat de 1,5 milioane de lei.

Adriean Asan-Mic, administrator special Lactag „Credem în viitorul brandului Lactag și în eficiența planului de reorganizare întocmit împreună cu specialiștii CITR. Le mulțumim tuturor partenerilor care au fost și sunt alături de noi pe tot parcursul acestui proces dificil de restructurare, în mod special furnizorilor care ne-au susținut în toată această perioadă. Prin concentrarea resurselor în cadrul liniei de business de procesare lactate, credem că putem să ducem compania la nivelul următor și să atragem în jurul Lactag parteneri care cred în calitatea și forța produselor românești.”

Planul de reorganizare propus și implementat de CITR alături de echipa Lactag presupune valorificarea liniei de business procesare carne și a celei de retail, potențând business-ul principal de procesare lactate, ceea ce va conduce la repoziționarea Lactag între principalii jucători ai pieței de profil.

Aurel Podariu, Senior Partner CITR: „Lactag este un brand local cu tradiție, pregătit să reintre sănătos în economie, după ce echipa condusă de domnul Asan a agreat o restructurare dură a afacerii, prin propunerea de valorificare a liniei de business procesare carne și a celei de retail, pentru a face din linia de business procesare lactate una sustenabilă și competitivă. Rezultatele primului trimestru al planului de reorganizare ne dau încredere că brandul Lactag poate atrage investitori care își doresc un parteneriat de durată în sectorul de lactate cu un producător românesc de tradiție și cu un nivel ridicat de calitate al produselor.”

După un trimestru în reorganizare, compania estimează continuarea creșterii businessului de procesare lactate.

Lactag funcţionează ca societate pe acţiuni din 1991, pe structura fostei ICIL Argeș, înfiinţată în 1962. Din iulie 2012, societatea a trecut sub o nouă conducere – 91% din acţiunile companiei au fost preluate de Robert Iriza şi Adriean Asan-Mic. După o perioadă de creștere și listarea la bursă, compania a cerut intrarea în procedură de insolvență, în anul 2016. Lactag a intrat în insolvență în 2016, sub administrarea judiciară a CITR, care în februarie 2018 a propus împreună cu administratorul special Adriean Asan-Mic, un plan de reorganizare a activității, confirmat de judecătorul sindic în aprilie anul acesta.

Despre CITR

 

CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani. Cu o experiență de aproape 20 ani, societatea a fost fondată cu obiectivul însănătoșirii companiilor în dificultate și a reintegrării acestora în circuitul economic, prin mecanisme inovatoare de reorganizare.

CITR este aproape de clienți prin cele zece birouri din toată țara, oferă soluții personalizate prin cei peste 150 de specialiști din echipele pluridisciplinare de caz și susține antreprenorii în dificultate cu expertiză complexă, dobândită în urma gestionării a peste 950 de proiecte din toate domeniile de business. În plus, gestionează cea mai complexă platformă de vânzări în insolvență, sales.citr.ro.

CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.

Mai multe informații despre CITR găsiți aici: www.citr.ro

 

Contact presă:  Ana-Ilinca Macri, ilinca.macri@citr.ro