Hidroserv, primele luni de EBITDA pozitiv și estimare de creștere constantă

Nu există comentarii

București, 19 iunie 2018 – Hidroserv, Societatea de Servicii Hidroenergetice aflată în procedură de insolvență, a înregistrat EBITDA pozitiv în ultimele două luni raportate, martie și aprilie 2018, după patru luni în care compania a înregistrat EBITDA cu valori negative. CITR, administratorul judiciar al Hidroserv, declară că această creștere se datorează deblocării proceselor operaționale odată cu schimbarea managementului, în luna februarie a acestui an. CITR a fost numit administrator judiciar, la cererea Hidroserv, odată cu intrarea în insolvență, în anul 2016, iar din luna februarie 2018 i-a fost atribuit de instanță dreptul de administrare.

După patru luni în care profitul a fost pe minus, indicatorul de performanță EBITDA al companiei a revenit pe plus în luna martie a acestui an, cu o valoare de 1,35 milioane de lei, iar în aprilie 2018 compania a continuat să realizeze valori pozitive.

Revenirea la rezultate pozitive în ultimele luni, după o o perioadă semnificativă în care a înregistrat rezultate negative, se datorează unor măsuri care au vizat îmbunătățirea proceselor de achiziție, precum și a celor de planificare și de urmărire a producției. Vom continua în aceeași direcție și următoarea perioadă, astfel încât compania să se stabilizeze și să continue să ofere servicii critice pentru activitatea Hidroelectrica, a punctat Adrian Lotrean, Senior Partner CITR.

Pentru următoarea perioadă, CITR anunță măsuri de îmbunătățire a proceselor operaționale în vederea pregătirii companiei pentru propunerea planului de reorganizare, estimată pentru ultimul trimestru al acestui an.

 

Contact presă: Anca Topliceanu / anca.topliceanu@citr.ro / 0744.653.107