Dacă România intră în recesiune, numărul insolvențelor ar putea crește, spun reprezentanții Casei de Insolvență Transilvania

Nu există comentarii

București, 23 aprilie 2012 - Numărul insolvențelor din România ar putea crește în cazul unei perioade de scădere economică de două semestre consecutiv, consideră specialiștii Casei de Insolvență Transilvania (CITR), liderul pieței de insolvență din România. Intrarea României în recesiune ar putea determina managerii să își reevalueze afacerile și să ceară insolvența companiilor pe care le administrează.

”Recesiunea e un semnal de alarmă pentru companiile care funcționează dar au operațiuni care le permit continuarea activității la un nivel minim. Reorganizarea prin insolvență și conceperea unui plan de eficientizare a activităților vor reprezenta o soluție adoptată de multe firme, în cazul în care situația economică nu va fi cea așteptată. Însă, credem că acest lucru este puțin probabil să se întâmple”, a spus Andreea Anghelof, Managing Partner al Casei de Insolvență Transilvania.

Reprezentantul CITR a mai adăugat că în decizia de a cere insolvența companiilor pe care le administrează, managerii se ghidează și după prognozele macroeconomice, un indicator important al situației economice viitoare. Totuși, în decizia de a reorganiza compania un important rol îl are analiza propriului business, iar prognozele macroeconomice doar accentuază luarea deciziei de intrare în insolvență.

Despre Casa de Insolvență Transilvania

CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA este unul dintre cei mai importanți practicieni în insolvență din România și acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de 90 de specialiști, 30 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 500 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.

Casa de Insolvență Transilvania este societatea corespondentă a societății civile de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.