CITR a vândut birourile Swan din Pipera cu 30,3 milioane de euro

1 comentariu

București, 14 octombrie 2016. CITR a încheiat cu succes procedura de vânzare a ansamblului imobiliar Swan Office&Technology Park, obținând un preț de 30,3 milioane de euro, cu aproximativ 50% peste prețul aprobat de creditori.

„Suntem mândri că am încheiat astăzi încă o procedură de succes, care influențează dinamica pieței de real-estate din România. Vânzarea proiectului vine în urma unui efort susținut al echipei de specialiști a CITR, care a reușit să crească cu peste 130% suprafața închiriabilă, de la 33% cât era la debutul insolvenței, la 78% cât este la momentul vânzării. Această performanță a crescut incontestabil valoarea proiectului și l-a făcut mai atractiv pentru investitori”, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, Managing Partner CITR.

“Am contactat câteva sute de investitori din toată lumea pe parcursul procedurii, iar peste 150 dintre aceștia, de 26 de naționalități, s-au arătat direct interesați de proiect. Cred că am reușit să aducem oportunitatea pe care o prezintă Swan Office&Technology Park în fața tuturor investitorilor importanți de pe piață”, a mai adăugat Bogdan Gorde, manager de proiect și Senior Partner CITR.

Șase investitori au negociat în cursa finală pentru clădirile de birouri din Pipera, după ce au îndeplinit criteriile solicitate de CITR, oferind cel puțin 20.600.000 euro. Astăzi, proiectul a fost adjudecat de Smartown Investments, consiliați de Wolf Theiss Romania, cu 30,3 milioane de euro, cea mai mare ofertă depusă în timpul negocierilor directe.

„Swan Office & Technology Park” este un ansamblu imobiliar de clasa A situat în orașul Voluntari, județul Ilfov, și este compus din proprietate imobiliară formată dintr-un teren cu suprafața de 27.867,01 mp și 3 clădiri de birouri 2S+P+5E plus anexe. Suprafața închiriabilă este de 29.124 mp, căreia i se adaugă un lot de teren pentru dezvoltare ulterioară cu suprafața de 5.000,02 mp, inclusă în suprafața totală a ansambului. De asemenea, printre bunurile vândute se află echipamente tehnologice, aparatură de măsură și control, mobilier de birou și contracte de închiriere spații comerciale.

CITR mai are în portofoliu aproximativ 250 de active de tip real-estate în procedurile de insolvență.

Despre CITR

CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 200 de milioane de euro în ultimii 3 ani.

Cu o experiență de peste 15 ani, societatea a fost fondată cu obiectivul insănătoșirii companiilor în dificultate și a reintegrării acestora în circuitul economic, prin mecanisme inovatoare de reorganizare.

CITR e mai aproape de clienți prin cele 9 filiale din toată țara, oferă soluții personalizate prin cei peste 120 de specialiști din echipele pluridisciplinare de caz și susține antreprenorii în dificultate cu expertiză complexă, dobândită în urma gestionării a peste 850 de dosare din toate domeniile de business.

CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.